Πλεονεκτήματα της ντουζιέρας έναντι της μπανιέρας

Εάν έχει περάσει αρκετός καιρός ή δεν είναι ο τύπος σας να βυθίζεστε σε μια μπανιέρα γεμάτη με φυσαλίδες,  τότε μάλλον   ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την μπανιέρα που σπάνια χρησιμοποιείτε με μια πιο πρακτική ντουζιέρα, με καμπίνα ή χωρίς.

Πέρα από τα οικολογικά κίνητρα και την οικονομία που εύκολα έρχονται στο μυαλό υπάρχουν κι άλλα που μπορεί να  έχει κάποιος για να αλλάξει την μπανιέρα του. Ας ξεκινήσουμε από το θέμα της ασφάλειας. Μια ντουζιέρα  η οποία έχει πιο χαμηλό προφίλ συγκριτικά με μια μπανιέρα μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος ολίσθησης και πτώσης. Είναι πολύ πιο εύκολο το να εισέλθει ή να εξέλθει κάποιος  και υπάρχει και αρκετός χώρος για να προστεθεί  κάποιο κάθισμα ή  άλλα εξαρτήματα που βελτιώνουν την πρόσβαση και την διαδικασία.

Εκτός όμως από το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η μετατροπή της μπανιέρας σε ντουζιέρα έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό και την εργονομία του χώρου. Πλέον, με αμέτρητες επιλογές για το ύφος της ντουζιέρας, της επένδυσης  του τοίχου( πλακάκια, ξύλο) υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης της  αισθητικής του χώρου και  της προσαρμογής σε κάθε ύφος και κάθε ανάγκη.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ακολουθώντας και τους σύγχρονους ρυθμούς ανανεώνεται ο χώρος χωρίς όμως να χρειαστεί μια ριζική και κοστοβόρα ανακαίνιση.

Από τη στιγμή που αποφασιστεί η τοποθέτηση ντουζιέρας αντί μπανιέρας κατά την ανακαίνιση ενός μπάνιου, η επόμενη πιο συχνή ερώτηση είναι: «Τι ντουζιέρα να βάλω; Έτοιμη ντουζιέρα κάποιου κατασκευαστή  ή χτιστή;»

Για να πάρει την τελική απόφαση της τοποθέτησης, ο υπεύθυνος θα πρέπει να λάβει υπόψη του μια σειρά από λεπτομέρειες, που θα τον οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή.. Όπως :

  • Οι διαστάσεις ή ο χώρος που θέλουμε να τοποθετηθεί η ντουζιέρα. Οι έτοιμες ντουζιέρες, βγαίνουν σε διάφορες μεν, συγκεκριμένες δε διαστάσεις. Αυτό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις, να είναι δεσμευτικό στην επιλογή του τύπου της ντουζιέρας, ή τη διαρρύθμιση του μπάνιου, από τη στιγμή που επιλέξει κάποιος αυτόν τον τύπο. Από την άλλη, μια χτιστή ντουζιέρα, είναι πιο ευέλικτη στο πώς θα «τοποθετηθεί» στον διατιθέμενο ή επιλεγμένο χώρο εγκατάστασης.
  • Το οπτικό αποτέλεσμα: Η επιλογή εδώ αφορά το χρώμα, ή τα σχέδια που θέλουμε να βάλουμε. Πλέον οι έτοιμες ντουζιέρες, δεν βγαίνουν στο απλό λευκό. Υπάρχουν  κατασκευαστές, που δίνουν στον πελάτη τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια ποικιλία χρωμάτων αλλά και υφών. Οι χτιστές από την άλλη, για το οπτικό του θέματος αφήνουν την επιλογή στον αγοραστή να βάλει πλακίδιο της επιλογής του, ώστε να δημιουργήσει το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμεί, αν και θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο στο να βρει το κατάλληλο, όσο το δυνατόν αντιολισθητικό πλακάκι, ενώ υπάρχει και το θέμα των αρμών, που εκτός του οπτικού, επηρεάζει και τον επόμενο τομέα…
  • Η αντοχή στο χρόνο/επισκευή: Εδώ η υπεροχή είναι καθαρά στις ντουζιέρες από πορσελάνη ή τεχνογρανίτη . Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μίας ντουζιέρας, έχουν κοινό παρονομαστή, το ότι είναι ένα ενιαίο σύνολο υλικού, χωρίς «αδύνατα σημεία». Αντίθετα, οι αρμοί που αναγκαστικά τοποθετούνται ανάμεσα στα πλακίδια, είναι η αχίλλειος πτέρνα της χτιστής ντουζιέρας. Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας ρωγμών, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά άλλων προβλημάτων (διαρροές, μύκητες ανάμεσα στους αρμούς κ.α.). Αντίστοιχα, σε περίπτωση βλάβης, η αντικατάσταση της ντουζιέρας με μια άλλη ίδιων διαστάσεων είναι πολύ πιο εύκολη ενώ στη χτιστή, η εύρεση ίδιων ακριβώς πλακιδίων τόσο οπτικά όσο και σε διαστάσεις, μπορεί να είναι ακατόρθωτο.

Τέλος, όσον αφορά το κόστος, η γκάμα των επιλογών σε διαστάσεις, χρώματα και σχέδια είναι τέτοια, ώστε μπορεί να καλυφθεί κάθε ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *